In januari werden elke week kostbare punten afgegeven tegen lager geklasseerde ploegen. Tegen Antonia, dat op een riante vierde plaats stond, kon roodwit zijn eerste winst vieren. Op basis van een zeer degelijke eerste helft mag die overwinning gerechtvaardigd genoemd worden.

Dat Herentals geen gezondheidswandeling naar St. Antonius ging maken was al op voorhand geweten. Bij winst ging groenrood zich uitdrukkelijk in het titeldebat mengen. De talrijke meegereisde bezoekers zagen VC goed starten. Het speelde vrank en vrij, met al onmiddellijk een schot van Krajisnic, naast. Veel middenveldspel en inzet waren de kenmerken van de beginfase van de wedstrijd. Antonia probeerde steeds zijn boomlange spits De Pooter te bereiken.

Hij was zeker de gevaarlijkste thuisspeler. Maar zoals de laatste weken wel meer het geval was hielden de roodwitte aanvallen toch meer gevaar in. We moeten wachten tot minuut 24 als de eerste echte kans zich aandient. Het schot van een bedrijvige Krajisnic kan nog net door Van Nooten in hoekschop gewerkt worden. 5 minuten later is er een volley van De Winter maar de bal gaat net naast.

Met nog 5 minuten op de klok laat De Pooter zich nog eens opmerken: zijn schot gaat zo'n 5 meter naast. Aan de andere kant bokst Herentals nog eens een mooie aanval in elkaar.

Krajisnic krijgt het leer tot bij Convalle. De eerste poging van Gianni kon Van Nooten nog onschadelijk maken, maar tegen de herneming had hij geen verhaal. 0-1 Enkele minuten later dreigde er alweer gevaar voor het Antonia-doel. Weer heeft Van Nooten het laatste woord, maar moet een hoekschop toestaan. In de kluts die daarop volgt komt de bal bij Voorspoels en daar weet Davy wel raad mee. 0-2. Op slag van rust is er nog een schot van De Pooter maar recht op Vervoort.

VC weer riant op voorsprong aan de rust, maar de laatste weken is gebleken dat dat geen garantie tot succes is. In minuut 56 komt de bal bij Roskams en die trapt van op de hoek van de grote backlijn overhoeks binnen. 1-2. De bezoekers mochten zich nog meer dan een half uur aan een hevige Antonia-storm verwachten. Maar de VC achterhoede liet zich niet op fouten betrappen.

Het gevaar kwam steeds van schoten van De Pooter. Met nog een kwartier te gaan begon de brandstof bij de thuisploeg op te geraken en de bezoekers konden dreigen op de tegenaanval. Er kon nu aan beide kanten een doelpunt vallen. De scheids zorgde ook voor animo door de vreemdste beslissingen te nemen. Hilariteit alom toen de man dan maar, zij het abusievelijk, zijn fluitje wegsmeet.

Ook zijn assistenten deelden in de malaise. Zo wou Ascension op avontuur, omzeilde overacterend de buitenspelval, maar de lijnrechter, en alleen hij, vond dat Juric toch buitenspel stond, met een geel kartonnetje als gevolg. De minuten tikten weg in het voordeel van de bezoekers.

Van Genechten werd nog eens diep gestuurd. Jorne moest te ver uitwijken, maar kon de bal toch nog voorbij Van Nooten krijgen, maar de bal rolde, tergend traag naast de doellijn aan de andere kant van het doel buiten. Ook Krajisnic ging zijn kans nog eens, maar weer ranselde die dekselse Van Nooten de schuiver uit de benedenhoek.

Het werd een thriller waarvoor Hitchcock het scenario niet beter had kunnen bedenken. Elke Herentalse aanval kon de verlossende derde treffer opleveren, maar die kwam er niet, maar ook de gevreesde tegentreffer kwam er niet meer. VC heeft nu even wat ademruimte in het klassement.

Volgende week komt met Mariekerke de tweede in de stand op bezoek. Roodwit ging daar in oktober nog een punt halen. En omdat de winter voorbij is, beginnen we er terug aan om 15:00 u.

verslag: Jan Deckers/VC Herentals/Nnieuws.be